У запорізькому академічному ліцеї побудували багатофункціональний спортивний майданчик

22.11.2021 20:10

У Запоріжжі продовжують розвивати спортивну інфраструктуру. Так, на базі запорізького академічного ліцею в Олександрівському районі з’явилася повноцінна спортивна локація, де можна займатись різними ігровими видами спорту.

Майданчик було побудовано за сприяння народного депутата від партії «Слуга Народу» Сергія Штепи за рахунок державної субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів.

- Заохочення молоді займатися спортом — це не тільки оздоровлення, а й піклування про їх майбутнє. Дуже приємно, коли в місті з’являються нові спортивні об’єкти, особливо коли відчуваєш, що вони дійсно потрібні. Сьогодні на місці старого майданчика ми бачимо багатофункціональний комплекс, де зручно пограти і в футбол, і в баскетбол, і в волейбол та інші спортивні ігри, - зазначив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

На будівництво було спрямовано понад 2,2 мільйони гривень з державного бюджету. Також з міського бюджету було виділено фінансування на розроблення проєктно-кошторисної документації.

- Ліцей дійсно потребував оновлення спортивного майданчика. Традиційно в цьому навчальному закладі дуже часто грають не тільки в футбол, баскетбол, волейбол – є учні, які захоплюються великим тенісом. Тому, коли до мене звернулись батьки учнів щодо облаштування тут спортивного майданчика, було одразу вирішено, що він буде багатофункціональним, - наголосив Сергій Штепа.

Нагадаємо, загалом у Запоріжжі за рахунок державної субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів фінансується будівництво 9 нових дитячо-спортивних майданчиків. Чотири з них збудовано в Олександрівському районі міста. Ще п’ять до кінця року з’являться в Шевченківському районі Запоріжжя. Також в рамках покращення спортивної та дитячої інфраструктури до кінця року буде здійснено капітальний ремонт спортивного майданчика в навчально-виховному комплексі №111 в селищі Тепличне, який передбачає встановлення нових тренувальних елементів.