Анатолій Куртєв оперативно відреагував на звернення запоріжців

23.11.2021 08:00

Питання будівництва каналізаційного колектора по вулиці Військкоматській в Олександрівському районі розглянули у понеділок, 22 листопада, на нараді під керівництвом секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. У ній взяли участь профільний заступник міського голови Олексій Нікіфоров, керівники районної адміністрації по Олександрівському району та КП «Водоканал», представник підрядної організації.

Зазначимо, по вулиці Військкоматській розташовані будинки приватного сектора, в яких відсутнє централізоване водовідведення. Мешканці раніше звернулися до міської влади з проханням про виділення коштів на будівництво каналізаційного колектора.

Роботи розпочалися цього року. Загалом планується збудувати 326 метрів каналізаційного колектора на ділянці від вулиці Земського лікаря Лукашевича до вулиці Залізничної. Завершити будівництво підрядники обіцяють цього року.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що до нього звернулися мешканці вулиці Військкоматської. Вони занепокоєні, що новий колектор проходитиме надто близько до існуючого водогону та просили перевірити, чи відповідає проведення робіт будівельним нормам.

- Колектор на цій вулиці дійсно необхідний. Це не підлягає жодному сумніву. Однак всі роботи мають відповідати державним будівельним нормам. Зібрав сьогодні вас для того, щоб обговорити це питання, - сказав Анатолій Куртєв.

Учасники наради запевнили секретаря міської ради, що роботи виконуються у відповідності з державними будівельними нормами. Проєкт пройшов всі погодження, перевірки та експертизи. Відстань між водогоном та каналізаційним колектором відповідає діючим в Україні нормативам. Окрім того, на ділянках, які проходять поряд з водогоном, труби каналізаційного колектора будуть прокладені у спеціальних захисних «гільзах». Також районна адміністрація розробила для мешканців пам’ятку щодо підключення будинків до нового каналізаційного колектора.

- Розумію занепокоєння мешканців. Міська влада не має права не реагувати на звернення громадян. Завдання районній адміністрацій детально інформувати мешканців вулиці Військкоматської про виконання робіт, бути з ними на постійному зв’язку протягом реалізації цього проєкту, - заявив Анатолій Куртєв.