У Запоріжжі перевірили, як магазини дотримуються карантинних вимог

23.11.2021 12:45

Сьогодні під час чергового рейду спеціальна мобільна група перевірила, як стежать за дотриманням протиепідемічних обмежень магазини продовольчих та побутових товарів, а також заклади громадського харчування та спортзал в Олександрівському районі у торгових рядах «Верже».

Такі заходи продовжуються від початку карантину. Як завжди, інспектори перевіряли наявність засобів індивідуального захисту у персоналу та відвідувачів, бар'єрних стрічок для дотримання соціальної дистанції між людьми, інформаційних листів на вхідних дверях, окремих контейнерів для збирання індивідуальних засобів після їх використання.

Почали рейд із магазину одягу. Тут менеджер продемонструвала свій сертифікат вакцинації, журнал, у якому заповнюють чек-листи зі збирання, ведуть моніторинг температури. Практично всі вимоги, крім наявності потрібних деззасобів, тут виконані. Члени робочої групи проінструктували менеджера з приводу недоробок, у свою чергу менеджер пообіцяв їх усунути у найкоротші терміни.

Також у ході рейду перевірили роботу закладів громадського харчування та спортклуб. Останній працював та надав усі необхідні документи, продемонстрував виконання всіх протиепідемічних норм.

За словами членів робочої групи, за період дії червоної зони вони перевірили понад 300 підприємств району. У 30 випадках їм оформили приписи, у 20 – протоколи.

Загалом, за словами тих, хто інспектує, порушення з боку підприємців стали рідкістю.

- Щодня проводимо рейди, обстежуємо всі точки роботи підприємців. З часом стали помічати, що до карантинних вимог почали ставитися більш відповідально та усвідомлено, порушень ми вже практично ніде не виявляємо, – розповіла член робочої групи, головний спеціаліст управління з питань праці Запорізької міської ради Лариса Михайленко.

Члени робочої групи наголошують - такі рейди продовжуватимуться і надалі, поки в цьому буде потреба.