На засіданні виконавчого комітету затвердили заходи для підготовки до новорічних та різдвяних свят

23.11.2021 20:40

Про заходи щодо підготовки до новорічних та різдвяних свят. Внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про встановлення концерну «Міські теплові мережі» тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води». Про проведення ярмарків з продажу новорічних ялинок. Ці та інші рішення затвердили на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради, яке пройшло під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради. Вже традиційно його було проведено напередодні сесії Запорізької міської ради. Було затверджено низку рішень, які стосуються різних сфер міського господарства, життєдіяльності Запоріжжя. Зокрема виконавчий комітет погодив винесення на сесію низки бюджетних програм, які відносяться до сфер житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та благоустрою, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення та інших. Засідання виконавчого комітету міської ради відбулось під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради, монтаж новорічних локацій у Запоріжжі проходитиме з 6 по 17 грудня. У роботах будуть задіяні комунальні підприємства міста – «Титан», «Запоріжміськсвітло», КРБП «Зеленбуд» та низка інших. Новорічними локаціями у Запоріжжі визначено зокрема бульвар Шевченка, площу та проспект Маяковського, каскад фонтанів «Райдуга», площу Фестивальну. Відкриття міських новорічних локацій заплановане на 18 грудня.

Також виконавчий комітет затвердив рішення про проведення ярмарків з продажу новорічних ялинок. У районах міста визначено 114 локацій з продажу новорічних ялинок.

Внесені зміни до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 11.10.2021 № 374 «Про встановлення Концерну «Міські теплові мережі» тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води».

Зазначимо, ринкова вартість природного газу в Україні залишається високою. Однак це не вплине на вартість опалення для населення та бюджетних організацій. Адже для них вартість природного газу зафіксована. Відповідно для населення 7420 гривень, а для бюджетних організацій 16700 гривень за тисячу кубометрів.

Все це результат реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води. Його було розроблено та підписано за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Протягом опалювального сезону концерн «Міські теплові мережі» планує щомісячно пропонувати для затвердження економічно обґрунтований тариф на постачання теплової енергії. Він змінюватиметься у залежності від змін складових тарифу – вартості природного газу, електроенергії, розміру заробітної плати. Однак фактично для населення та бюджетних організацій тариф підвищуватись не буде.

Різницю між економічно обґрунтованим тарифом та тим, який буде застосовуватись, концерну «МТМ» повинен компенсувати бюджет. Так, на даний момент економічно обґрунтований тариф на теплову енергію для населення, при вартості природного газу 7420 гривень, складає близько 2200 гривень за гігакалорію. Населення платитиме 1655 гривень.

Також виконавчий комітет підтримав винесення на затвердження сесії змін до низки бюджетних програм. Зокрема щодо виділення грошей на закупівлю прального, холодильного обладнання, сучасних засобів навчання для навчальних закладів, реконструкцію спортивного майданчика у школі №110, виконання ремонтів у Міській лікарні екстреної та швидкої допомоги, міській лікарні №9 та інше.

Планується виділити кошти для придбання 5 дизельних генераторів для міських лікарень. У разі аварійних відключень електроенергії вони допоможуть налагодити автономне електропостачання. Заплановані для затвердження на сесії кошти на ремонтні роботи у пологовому будинку №3, проєктні роботи для монтажу додаткових кисневих точок у міській лікарні №6 та встановлення кисневих станцій у ковідних лікарнях міста. Додатково направлять 229 тисяч гривень на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб.