Депутати виділили кошти на зовнішнє освітлення кількох вулиць

24.11.2021 15:15

У ході чергової сесії Запорізької міської ради депутати підтримали рішення щодо збільшення фінансування на розвиток інфраструктури міста. Кошти у розмірі 5,6 млн грн виділяються з державного та міського бюджетів та будуть спрямовані на забезпечення комплексного благоустрою міста та розвиток дорожнього, мостового та зеленого господарства, безпеки громадського транспорту та розвитку зовнішнього освітлення територій міста.

Так, понад 1 млн грн за рахунок субвенції з державного бюджету спрямують на будівництво освітлення у приватному секторі по вул. 8 Березня – на ділянці від вулиці Іванова до Тимурівської. Ще понад 1 млн грн субвенції передбачено на реконструкцію зовнішнього освітлення на вулицях Козачій та Шевченка, а також на капітальний ремонт освітлення на вул. Поштовій.

Також за рахунок державної субвенції депутати затвердили будівництво кількох дитячих майданчиків на вулицях Воєнбуд, 67, Мокрянський кар'єр, 2 та Панфьорова, 209, а також будівництво світлофорного об'єкту на перехресті вулиці Стартової та провулку Архангельського у Шевченківському районі.

З міського бюджету також виділили кошти:

  • близько 4 млн грн на укладання верхнього шару асфальтобетону на площі 5 107 кв. м на ділянці дороги Прибережної магістралі від річки Мокра Московка по вулиці Автозаводській до перетину з вулицею Новокузнецькою;
  • майже 80 тис. грн на проєктування нової системи поливу, модульного туалету та дитячого майданчика у сквері ім. І.В. Гутніка-Залужного на вул. Товариській;
  • 10 тис. грн на проєктування реконструкції Прибережної магістралі в межах бульвару Шевченка та вулиці Лермонтова.