В Олександрівському районі продовжуються оновлювати тротуари

25.11.2021 12:45

У Запоріжжі триває благоустрій території районів. Сьогодні підрядники виконують капітальний ремонт тротуару на території біля Малого ринку на перетині проспекту Соборного та вулиці Запорізької.

Ця ділянка дуже жвава - тут розташовується безліч магазинів, також дорога веде на ринок. За словами керівництва Олександрівського району, тротуар тут був у поганому стані і вже дуже потребував капітального ремонту.

- За можливості ми, звичайно, закриваємо проблемні питання з тротуарами. Однак зробити це виключно за кошти міського бюджету – важко, тому що ресурси, на жаль, не безмежні. Тому ми звернулися з проханням посприяти у справі до народного депутата України від партії «Слуга народу»  Сергія Штепи. Відгук отримали швидко, – розповів голова Олександрівської районної адміністрації Олександр Мостовий.

Для капітального ремонту цієї частини тротуару із державного бюджету виділено субвенцію 200 тисяч гривень. Ще 90 тис. грн передбачили з міського бюджету. На даному етапі вже виконали демонтаж старого асфальтового покриття та приготували «подушку» під нове. Сьогодні підрядна організація розпочала вкладати сучасну тротуарну плитку. Підрядники дають щонайменше 10 років гарантії на її експлуатацію .

- Взагалі заміна асфальтового покриття – це не зовсім мій профіль роботи. Однак коли до мене звернулися представники райадміністрації, я не зміг відмовити – забезпечив фінансування робіт і таким чином допоміг. Загалом ми комплексно працюємо над тим, щоб зробити Олександрівський район максимально комфортним для життя. Цього року вже збудували та відкрили 4 дитячі майданчики, одне багатофункціональне спортивне поле на базі Запорізького академічного ліцею. Також запланували одразу кілька проєктів з реконструкції та будівництва мереж зовнішнього освітлення на 4 вулицях приватного сектору, – розповів народний депутат України Сергій Штепа.