У Запоріжжі відбулась презентація соціального підприємства «Нове Життя» та пройшов аукціон, присвячений проблемі подолання домашнього насильства

26.11.2021 12:30

25 листопада у туристичному інформаційному центрі відбулась презентація соціального підприємства «Нове Життя» та відкриття аукціону-виставки «Подаруй Нове Життя». Ціль цієї акції – привернути увагу громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання домашнього насильства. До участі у заході долучились і представники міської влади. Цей проект вперше в м. Запоріжжя реалізується завдяки підтримці уряду Великої Британії в рамках програми UNFPA Україна із протидії та запобігання домашньому та/і гендерно зумовленому насильству за сприянням імплементаційного партнера МБФ "Українська фундація громадського здоров'я" та ГО «Ділові Українські Жінки в Запорізькій області».

Також під час заходу було підписано меморандум про співпрацю між міською владою та ГО «Ділові Українські Жінки у Запорізькій області» і ГО «Бізнес-союз «Порада». У заході взяв участь і заступник міського голови Анатолій Васюк.

- Число жінок, дітей та чоловіків, які стають жертвами домашнього насильства, на жаль, зростає. Це дуже потрібний та важливий захід, адже він присвячений саме подальшій адаптації людей, які стали жертвами таких проявів. Міська влада, звісно, надасть свою підтримку. Ми розробляємо відповідну програму і я думаю, що незабаром у нас з'являться кризові кімнати у Запоріжжі, - зазначив Анатолій Васюк.

Під час презентації проекту був проведений благодійний аукціон-виставка, в рамках якого всі кошти від продажу наданих лотів спрямовані на допомогу жінкам постраждалим від насильства. Лоти для благодійного аукціону підготували художники із Запоріжжя та України – ляльки та аксесуари, виготовлені власноруч, кілька предметів образотворчого мистецтва. Також свої речі наддали відомі українські спортсмени: шаховий годинник, спортивний одяг, боксерські рукавички та навіть автографи. Виставка триватиме з 26 листопада до 5 грудня з 09:00 до 18:00 в Туристичному Інформаційному Центрі. В період проведення виставки ви можете долучитись до благодійної справи та придбати виставкові лоти.

Виручені кошти будуть спрямовані на забезпечення консультаційного та менторського супроводу, а також міні-грантів для жінок, які бажають здобути нову професію та розпочати власну справу. Попередньо організатори відберуть двадцять учасниць, які потрапили у скрутне становище та стали жертвами проявів домашнього насильства.

Наразі Соціальне підприємство "Нове Життя" займається розробкою та виробництвом унікальних виробів з високоякісних екологічних матеріалів, зокрема: товарів для дому та інтер'єру, творчості, дизайну, дитячих конструкторів, іграшок, подарункових корпоративних брендованих наборів, і т.д.

ГО «Ділові Українські Жінки в Запорізькій області» висловлюють щиру подяку міської влади за підтримку соціального підприємства «Нове Життя».