У Запоріжжі побудують чотири спортивні об'єкти в рамках президентської програми

26.11.2021 18:20

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв взяв участь у презентації реконструкції спортивних об’єктів Запорізької області, яка відбулася в облдержадміністрації.

Цього року президент України Володимир Зеленський ініціював національну програму «Здорова Україна». Одним з її напрямків є реконструкція 100 ДЮСШ по всій країні.

Об’єкти десяти спортивних шкіл будуть відремонтовані у Запоріжжі. До програми потрапили 4 обласні та 6 міських шкіл, які мають кращі рейтинги у своїх видах спорту, фахових тренерів та перспективних спортсменів.

Сьогодні в облдержадміністрації презентували чотири спортивні проєкти, які планують реалізувати в рамках президентської програми. Це: «Будівництво гребного каналу ДЮСШ «Україна» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Горіхова бухта, 11», «Нове будівництво багатофункціонального спортивного комплексу з ігрових видів спорту за адресою: м. Запоріжжя на перехресті вул. Новобудов/пр. Ювілейний», "Будівництво спортивного комплексу для комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа з олімпійського резерву з боротьби вільної і дзюдо» ЗОР» за адресою: м. Запоріжжя, вул. 12 квітня/вул. Сергія Тюленіна», «Нове будівництво легкоатлетичного стадіону та адміністративної будівлі зі спортивними залами за адресою: м. Запоріжжя, вул. Глісерна, 1».

Ініціатором реалізації цих проєктів була заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова. Спільними зусиллями міської та обласної влади за дуже короткий час була зроблена колосальна робота. Були виділені земельні ділянки, фінансування проєктно-кошторисної документації, розроблене технічне завдання.

- Всі ДЮСШ відібрані та затверджені в реєстрі. Наразі йдуть проєктні роботи. Після чого ми будемо розуміти остаточну їх вартість. Ці роботи проводитимуться коштом держбюджету за умови співфінансування. Реконструкція має розпочатися у 2022 році, - зазначив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Збереження й розвиток спортивної інфраструктури Запоріжжя залишається одним з пріоритетних завдань для міської влади. Тому реалізація цих прєктів дуже важлива для Запоріжжя. На цьому наголосив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

- Я радий, що в Запоріжжі з’являться чотири додаткові спортивні локації. Завдяки цьому розвиватиметься наше місто. Хочу подякувати Златі Некрасовій. Вона активно включилася в цей процес та змусила всіх навколо працювати, для того щоб розвивалася спортивна інфраструктура нашого міста. Наразі у нас є взаємодія між міською радою та обласною адміністрацією. Об'єднавшись, ми зможемо зробити дуже багато для розвитку Запоріжжя, - сказав Анатолій Куртєв.