У 5-й міській дитячій лікарні розповіли, як лікують дітей з коронавірусом

29.11.2021 13:15

Міську дитячу лікарню №5 було включено до переліку закладів, які надають допомогу дітям, хворим на коронавірус, з квітня минулого року. Медичний заклад приймає пацієнтів від народження до 18 років, які мають підозру на коронавірус та підтверджений діагноз. Також у лікарні є окремий операційний блок для хворих на COVID-19 пацієнтів, яким необхідне оперативне втручання.

Сьогодні представники медичного закладу розповіли, яка ситуація у них із захворюваністю зараз. Як сказав головний лікар міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко, кількість хворих за поточні кілька тижнів дещо змінилася.

– Нині ми спостерігаємо незначне зниження кількості хворих у нашій лікарні. Так, за минулу добу до нас надійшло два нових пацієнти. Приблизно стільки і виписуємо щодня. Зі 150 ліжок, передбачених для ковідних хворих, у нас наразі зайнято 22. У реанімації – 5 дітей. Лікуємо як саму хворобу, так і її наслідки. Це ускладнення на різні органи, що може давати коронавірус. Таке буває не завжди, але з цим ми також стикаємося, – наголосив Андрій Запорожченко.

На даний час вік хворих на коронавірусну інфекцію в дитячій лікарні №5 – від 1,5 до 16 років.

За словами керівництва лікарні, відділення для надання допомоги хворим на коронавірус дітям забезпечене всім необхідним – ліжка підключені до системи централізованої подачі кисню, є медпрепарати. Крім того, відділення оснащене 12 апаратами ШВЛ, портативним УЗД та мобільним рентген-апаратом, сучасним лабораторним обладнанням.