У Запоріжжі продовжують перевіряти містян на дотримання карантинних вимог

30.11.2021 17:05

У місті тривають посилені карантинні рейди. Робочі групи перевіряють дотримання протиепідемічних вимог у підприємців, у міському та приміському громадському транспорті, в громадських місцях. Так, тільки у Шевченківському районі мобільні групи перевірили понад 700 магазинів, ресторанів та спортзалів. Зафіксували 71 порушення карантинних вимог.

Журнали температурного скринінгу та прибирання, розмітка соцдистанції біля кас та антисептики – все це обов’язково має бути у магазинах та супермаркетах. У Шевченківському районі представники Держпродспоживслужби, поліції та райадміністрації вкотре перевірили роботу місцевих підприємців.

Окрім торговельних закладів, перевіряють дотримання карантину й у міському та міжміському громадському транспорті. Цього разу поліцейські завітали на Центральний автовокзал. Контролювали наявність у пасажирів і водіїв сертифікатів про вакцинацію. Порушень тут не виявили.

 Такі ж  рейди проводять і в громадському міському транспорті. Окрім сертифікатів про вакцинацію, у водіїв і пасажирів перевіряють наявність та правильне носіння захисних масок. У одного з водіїв були виявлені порушення карантинних вимог – у нього не було маски. За це на нього склали адмінпротокол. Порушнику загрожує штраф від 170 до 255 гривень.

Патрульні зазначають, саме відсутність або неправильне носіння водіями та пасажирами захисних масок є одним із найчастіших порушень.

- Громадяни, а також водії маршруток перебувають без вдягнених захисних масок, найчастіше вони одягнені, але приспущені, що також є порушенням, на яке ми реагуємо, - розповів інспектор патрульної поліції УПП в Запорізькій області Дмитро Глущенко.

Загалом протягом дня патрульні перевіряють з десяток автобусів. Поліцейські кажуть, найбільше порушень фіксують переважно в громадському транспорті, що курсує міськими маршрутами.