У 9-й міськлікарні розповіли, як проходить лікування хворих на COVID-19

01.12.2021 14:00

За словами медиків, ситуація з кількістю хворих останнім часом стабілізувалася. У медичних закладах поступово звільняються ліжка, передбачені для цієї категорії пацієнтів. Сьогодні представники Запорізької міської лікарні №9 розповіли, яка ситуація у них в установі наразі.

Міська лікарня №9 – найбільший у місті медичний заклад, у якому виділено місця для хворих на коронавірус. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день із 470 передбачених ліжок заповнено 130.

Стало менше пацієнтів і в реанімаційному відділенні. Так, у пік захворюваності у лікарні довелося розширити кількість реанімаційних місць із 18 до 50. На сьогоднішній день там перебувають 20 реанімаційних хворих.

- Зараз ми спостерігаємо впевнене падіння кількості хворих, тому вже можна говорити, що ця хвиля пішла на спад. Побільшало виписок – за останню добу, наприклад, виписали 14 осіб. При цьому зменшилася кількість нових пацієнтів. У пік ми приймали на стаціонар до 50 пацієнтів на день, зараз – 8. Позитивна динаміка вийшла завдяки загальному комплексу протиепідемічних заходів. Сподіваємося, що у майбутньому вони допоможуть запобігти поширенню нових хвиль вірусу, - розповів директор КНП «Міська лікарня №9» Кирило Нерянов.

Серед пацієнтів лікарні – люди різних вікових категорій. Є як вакциновані, так і не вакциновані пацієнти. Однак перших небагато і, за спостереженнями Кирила Нерянова, переносять вони хворобу легше. Тож усіх закликають вакцинуватися.