У Запоріжжі відкриють новорічне містечко на острові Хортиця

02.12.2021 17:00

Запоріжжя готується до зустрічі новорічних свят. Святкові заходи в місті розпочнуться 18 грудня та триватимуть до 16 січня. Цього року вперше новорічне містечко також відкриється й на острові Хортиця.

Сьогодні відбулась презентація новорічних та різдвяних заходів, які відбудуться на о. Хортиця. У заході взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступниця голови ОДА Злата Некрасова, директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

- Цього року ми розпочали велику нову історію острова Хортиця. Коштом державного та обласного бюджетів було збудовано кілька об’єктів, зокрема й «Козацьке коло», призначене для проведення масових заходів. Локація вже пройшла випробування маленькими й великими фестивалями, тож плануємо проводити тут масштабні гуляння, зокрема й новорічні святкування, систематично, - зазначив Олександр Старух.

Новорічне містечко на острові Хортиця на «Козацькому колі» запрацює з 18 грудня. Майданчик прикрасять новорічною ілюмінацією, гірляндами. Для запоріжців та гостей міста тут будуть облаштовані декілька локацій – зони з їжею, фотозони, ярмарок, місце для написання листів Святому Миколаю та поштова скринька як на Північному полюсі. Також на острові облаштують справжню резиденцію казкового чарівника, аби кожен зміг поспілкуватися зі Святим Миколаєм та загадати найзаповітніше бажання.

- Грандіозне новорічне містечко з’явиться у серці міста - на острові Хортиця. Вважаю таку локацію дуже вдалою, адже Хортиця - це магніт для мільйонів людей та унікальний символ Запоріжжя, популярний не лише серед українських туристів, а й далеко за межами нашої країни, - зазначив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Також кожних вихідних на «Козацькому колі» буде проходити святкова програма з казковими героями.

Для того, аби запоріжці і гості міста змогли без перешкод дістатись до острова Хортиця, буде організований додатковий транспорт. Наразі це питання опрацьовується.

Нагадаємо, що 18 грудня також планується запалити вогні на головній ялинці міста на площі Маяковського. Пішохідна зона на проспекті Маяковського буде прикрашена ажурними світловими консолями та гірляндами. Від площі Маяковського до каскаду фонтанів «Райдуга» курсуватиме безкоштовний новорічний потяг, який доставлятиме запоріжців у ще одне новорічне містечко, де облаштують незвичайні фотозони та мальовничі будиночки-шатра з прозорим дахом, працюватиме ковзанка та фуд-корт.