У 2-й міській лікарні розповіли, як проходить лікування пацієнтів з COVID-19

03.12.2021 13:30

Медичні працівники продовжують докладати максимум зусиль для боротьби з коронавірусом. За їх словами, ситуація з кількістю хворих на даний момент дещо стабілізувалася – переважно завдяки дотриманню протиепідемічних заходів та щепленням. Сьогодні, 3 грудня, представники запорізької міської лікарні №2 більш детально розповіли про перебіг лікування пацієнтів у їх медзакладі.

Міська лікарня №2 – одна з медичних установ, обраних для прийому хворих з виявленим коронавірусом. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день для таких пацієнтів передбачені 160 ліжок, з яких зайняті 70.

- Хворих стало менше, але не можна сказати, що зменшилася кількість пацієнтів з тяжким перебігом цього захворювання. Як і раніше, реанімаційні ліжка зайняті, нині в реанімації перебувають 10 пацієнтів, 2 місця вільні. Тим не менш, тяжкість перебігу захворювання є вирішальною у питанні, куди саме слід направити хворого – у звичайне відділення, або ж інтенсивного лікування, - розповів директор КНП «Міська лікарня № 2» Едуард Горбатенко.

Оскільки пацієнтів стало менше, то й добове споживання кисню у лікарні знизилося до 1 тонни. Крім цього, для лікування пацієнтів з COVID-19 використовуються кисневі концентратори. Тобто частина хворих, які потребують інтенсивного лікування, отримують кисень з кисневих точок - потоково, а решта - користуючись кисневими концентраторами.

Як зазначив Едуард Горбатенко, ситуацію з захворюваністю на коронавірус вдалося стабілізувати завдяки дотриманню протиепідемічних заходів, а також вакцинації. Як і раніше, левова частка пацієнтів лікарні не мають щеплень проти COVID-19. Нині це єдиний спосіб захиститися від поширення цієї недуги.