З 6 грудня відбудуться зміни у роботі громадського транспорту

03.12.2021 18:00

З 6 грудня у громадському транспорті можна буде перевозити пасажирів не більше ніж кількість сидячих місць плюс 50% стоячих місць. Відповідні зміни передбачені у Постанові Кабінету Міністрів України від 24 листопада. Це та інші питання розглянули сьогодні на позачерговому засіданні міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У ньому взяв участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Епідемічна ситуація у Запоріжжі. Впровадження в Україні додаткових карантинних обмежень. Технічний стан пожежних гідрантів у Запоріжжі. Організація роботи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах в умовах зими. Про підготовку до дій в зимовий період 2021/2022 років. Сьогодні ці та інші питання обговорили на позачерговому засіданні міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Секретар міської ради Анатолій Куртєв, який взяв участь у заході, вже затвердив протокол комісії за підсумками засідання.

У Запоріжжі на 40% знизився рівень захворюваності коронавірусом, однак ситуація залишається складною. У першу чергу через значну кількість важких хворих. У цій ситуації важливо дотримуватись карантинних вимог та продовжувати масову вакцинацію. До того ж з 6 грудня в Україні, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 24 листопада, розпочинають діяти додаткові карантинні обмеження, які стосуються «жовтої» та «червоної» зони.

Запоріжжя на сьогодні залишається у «червоній» зоні. З 6 грудня у «червоній» зоні перевезення пасажирів у громадському транспорті здійснюватиметься не більше ніж в кількості місць для сидіння плюс 50% стоячих місць. Також забороняється робота закладів освіти, якщо на самоізоляції перебувають більше 50% учнів та співробітників.

На засіданні комісії розглянули питання стану зовнішнього протипожежного водопостачання у Запоріжжі. Доручено виконати ремонт пожежних гідрантів, які є у непрацездатному стані.

Затверджено План дій щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період. Також керівникам виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, організацій, суб’єктів господарювання доручено забезпечити виконання заходів для роботи у разі погіршення погодних умов, снігопадів і так далі.

Поставлене завдання забезпечити у разі необхідності роботу пунктів обігріву у медичних закладах. Вони мають працювати у лікарнях №№3, 4, 8, 10. Також продовжуватиме роботу нічний притулок для тимчасового перебування осіб без постійного місця проживання.