У Запоріжжі на алеї в центрі міста висаджують тисячі кущів троянд

17.10.2017 14:05

У Запоріжжі впорядковують ще одне затишне місце для відпочинку - Алею троянд.

Протягом багатьох років ця алея перебувала в жалюгідному стані. А це одне з популярних місць, де люблять відпочивати і прогулюватися жителі району. Тому цей об'єкт був визначений одним з першочергових у благоустрої району.

Міським головою Володимиром Буряком була поставлена задача відновити Алею троянд. Проект реконструкції розроблений в минулому році. Це один з великих проектів благоустрою в Вознесенівському районі.

- Відновлення, облаштування парків та алей Запоріжжя - ідея міського голови Володимира Буряка. Зараз ведуться роботи на Алеї троянд. Тут будуть облаштовані тротуари, клумби, з'являться сучасне освітлення, лавочки, урни. Роботи ведуться від вулиці Леоніда Жаботинського до вулиці Перемоги. Частину робіт буде завершено наступного року, - зазначив виконуючий обов'язки начальника КП «Управління капітального будівництва» Микита Мірончік.

З минулої п'ятниці робочі КРСП «Зеленбуд» приступили до благоустрою клумб і висадці троянд. Озеленювачі обіцяють, що вже навесні, коли троянди зацвітуть, алея заграє новими фарбами. Проектом передбачено висадити близько 8 тисяч кущів троянд. У поточному році «зеленбудівці» впорядкують 8 клумб і висадять більше 2-х тисяч троянд.

- Тут колись була Алея троянд. Дуже приємно, що сьогодні цей об'єкт відновлюється. Будуть висаджені різні за кольором сорти троянд: червоні, жовті, біло-рожеві та інші. Рози прекрасно приживаються в нашому регіоні. За ними ведеться постійний догляд. Прохання до городян зберігати красу, яка створюється для всіх мешканців Запоріжжя. Минулої п'ятниці була висаджена частина квітів, 17 кущів троянд ми вже не дорахувалися, - розповіла заступник директора КРСП «Зеленбуд» Валентина Плахотнюк.

При вході Алею троянд прикрасить оригінальна арка, з підсвічуванням у вечірній час. До кінця тижня заплановано її монтаж.

- Паркова арка підкреслить цей об'єкт. Використано два основні кольори - білий і червоний. Висота близько 11 метрів. Був підібраний шрифт напису «Алея Троянд». Арка буде з підсвічуванням. Один з елементів арки – троянда (близько 2 м) буде міняти кольори, - розкрив секрети майбутньої арки дизайнер, архітектор Валентин Троїцький.

На даний момент роботи з укладання плитки виконані від вулиці Жаботинського до вулиці Патріотичної і на невеликій ділянці за вулицею Патріотичною. Встановлено 1 100 погонних метрів бордюрів для клумб. Залишилося встановити близько 1380 метрів.

Завезена земля для восьми клумб (на тій ділянці, де покладена плитка). Висаджено 1200 троянд.

Залишок робіт на Алеї Роз, до вулиці Перемоги, планується виконати в наступному році.