У Заводському районі ліквідують стихійні звалища

07.12.2021 13:00

У всіх районах Запоріжжя продовжуються планові роботи з приведення території до належного санітарного стану. У тому числі сьогодні у Заводському районі вкотре прибирали стихійне звалище сміття у приватному секторі на вулиці Софіївській.

За словами представників райадміністрації, сміття на цьому об'єкті прибирають уже не вперше. Ця територія біля річки Капустянки межує з Шевченківським районом та постійно приваблює недобросовісних навколишніх жителів. З приватного сектору вони звозять на цей пустир сухе гілля, будівельне та побутове сміття.

З порушниками систематино борються місцеві разом з районною адміністрацією. Так, цього року вже було 5 інцидентів, коли вандалів ловили та виписували штраф за адмінпорушення у розмірі 1700 грн.

Якщо запобігти утворенню стихійного звалища все ж не вдається, для очищення територій залучають підрядника. Так, для Заводського району на це у поточному році з міського бюджету виділено близько 780 тисяч гривень.

- Сьогодні обстежуємо територію понад 5 км – починаючи від вулиці Софіївської та далі у бік лісопосадки. Ці території – одні з найпроблемніших у плані стихійних звалищ. Все тому, що багато жителів приватного сектору не хочуть укладати договори з підприємствами на вивезення твердих побутових відходів. І натомість зносять відходи на вільну територію. Потім для її розчищення витрачаються великі кошти з міського бюджету, які можна було спрямувати на благоустрій та інфраструктуру. Ми постійно боремося з порушниками, разом зі свідомими жителями району регулярно прибираємо території – цього року своїми силами ліквідували близько 10 точок. Втім, це переважно допомагає лише на деякий час. Наразі розглядаємо можливість виключити доступ до подібних територій, щоб не було спокуси звозити туди сміття, – розповів голова Заводської районної адміністрації Андрій Баєв.

Представники райадміністрації просять місцевих жителів дбайливіше ставитись до своїх територій, укладати договори з компаніями для вивезення ТПВ.