Володимир Буряк проконтролював хід робіт зі встановлення пам'ятника «Героям Чорнобиля»

17.10.2017 12:05

Благоустрій міста - це не лише ремонт доріг, прибирання територій, приведення в порядок парків і скверів. Воно включає в себе також встановлення пам'ятників, різних архітектурних споруд.

Один із прикладів - пам'ятник «Героям Чорнобиля». З моменту Чорнобильської катастрофи пройшло більше тридцяти років, але подібного монумента в місті немає.

З приводу встановлення пам'ятника «Героям Чорнобиля» представники чорнобильських організацій неодноразово зверталися до міської влади. Однак реальні кроки по реалізації проекту зроблені тільки цього року, після звернення чорнобильців до міського голови Володимира Буряка.

Міській владі вдалося виділити необхідні кошти. Було узгоджено проект. Пам'ятник вирішено встановити на проспекті Соборному, в районі Вознесенівського спуску. З початку вересня підрядна організація почала роботи. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював хід робіт.

Міський голова підкреслив, що при виборі місця встановлення проектувальники пам'ятника максимально врахували пропозиції громадських організацій чорнобильців, з якими вівся постійний діалог.

- Підрядній організації поставлене завдання зробити все можливе для того, щоб до 14 грудня завершити встановлення пам'ятника «Героям Чорнобиля», - зазначив Володимир Буряк.

Зараз тут виконані демонтажні роботи. Готується основа під пам'ятник - встановлюється арматура, найближчим часом почнеться заливка бетону. Зараз «зеленбудівці» виконують пересадку дерев, чагарників. Також тут буде вкладена тротуарна плитка, впорядкована зелена зона.

- Це знаковий об'єкт для Запоріжжя. Чорнобильці-ліквідатори заслужили пам'ятник. Однак тут буде не лише встановлено монумент, а й упорядковано затишний сквер. Це буде місце пам'яті, куди можна прийти і згадати людей, які віддали своє життя, здоров'я заради того, щоб ліквідувати наслідки найбільшої техногенної катастрофи в історії, - заявив Володимир Буряк.