Запоріжжя готується до проведення новорічних та різдвяних заходів

08.12.2021 15:30

З 18 грудня по 16 січня у Запоріжжі працюватиме низка новорічних та різдвяних локацій. Департаменти, управління, районні адміністрації міської ради, комунальні підприємства братимуть участь у їх підготовці, забезпеченні їх роботи. Сьогодні у міськвиконкомі обговорили питання участі міських служб в організації святкових локацій, забезпечення охорони громадського порядку та інше. Нарада пройшла під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Цього року у Запоріжжі буде організовано низку новорічних та різдвяних локацій, які зможуть відвідати запоріжці та гості міста. Вони працюватимуть з 18 грудня по 16 січня. Міські служби братимуть участь в підготовці, забезпеченні роботи кількох локацій. Зокрема на площі та проспекті Маяковського, каскаді фонтанів «Райдуга», бульварі Шевченка, на «Козацькому колі» на острові Хортиця. Сьогодні питання організації роботи цих святкових локацій обговорили на нараді у міськвиконкомі, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

- Робота кожної локації має бути відпрацьована. Всі міські служби повинні працювати чітко та якісно. Розглянимо сьогодні ситуацію по кожній локації – площа та проспект Маяковського, каскад фонтанів «Райдуга», бульвар Шевченка, «Козацьке коло» на острові Хортиця, - сказав Анатолій Куртєв.

Зокрема на площі Маяковського вже йде встановлення міської новорічної ялинки. Після монтажу комунальники розпочнуть прикрашати ялинку. Комунальне підприємство «Запоріжміськсвітло» вже монтує святкові арки на бульварі Шевченка, також буде прикрашено гірляндами площу та проспект Маяковського.

Обговорили на нараді і питання вивезення сміття з території святкових локацій, встановлення додаткових контейнерів для сміття та біотуалетів. Зокрема «Вельтум-Запоріжжя» з 18 грудня по 16 січня забезпечуватиме щоденне вивезення сміття.

Розглянули і питання забезпечення охорони комунального майна та громадського порядку на території новорічних локацій. Для цього планують залучити працівників поліції та Національної гвардії України. Правоохоронці внесли низку пропозицій з цього приводу.

Ще одне питання – робота громадського транспорту для забезпечення підвезення запоріжців до новорічних та різдвяних локацій. Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради завершує узгодження графіку роботи транспорту з перевізниками. Після цього про роботу транспорту проінформують запоріжців.

- За підсумками наради опрацювати всі пропозиції, з урахуваннях того, що запропонували правоохоронці. Після цього підготувати остаточно документ щодо підготовки та організації роботи святкових локацій. Все має бути розписано по кожній локації, з відповідальними особами за кожне питання, - заявив Анатолій Куртєв.