У Запоріжжі тривають карантинні рейди

08.12.2021 13:00

У всіх районах міста мобільні групи інспектують громадський транспорт, магазини та кафе. Перевіряють наявність масок, ковід-сертифікатів та дотримання соцдистанції.

Мобільна група Дніпровського району навідалась до одного з продовольчих магазинів, аби перевірити як там дотримуються карантину. У закладі працівники та відвідувачі перебувають в масках, наявні тут й антисептики і журнал температурного  скринінгу.  Однак, недоліки інспектори все ж таки помітили. Зокрема, погано видно  розмітку для соціальної дистанції, місцями вона і зовсім відсутня. Також немає інформаційних табличок про ковід-19.

Керуюча магазином каже, розмітку не встигли оновити після ремонту.

-У нашому приміщенні був ремонт, через що розмітки стерлися. Після ремонту ми тільки-но відчинилися, тому ще не встигли їх зробити. А так ми дотримуємося всіх санітарних норм, - розповіла керуюча магазину Наталія Савенко.

Поки мобільні групи перевіряють підприємців, поліцейські вирушили у піший рейд залізничним вокзалом. Майже одразу виявили чоловіка, який перебував у приміщенні без маски. На нього склали адмінпротокол, сума стягнення передбачає 170 гривень. Чоловік свою провину не заперечував

Загалом під час рейду вокзалом патрульні більше порушників не виявили.