У 1-ій міській лікарні розповіли про лікування пацієнтів з COVID-19

08.12.2021 14:25

Медичні працівники продовжують докладати максимум зусиль для успішного лікування хворих з діагностованим коронавірусом. Зокрема міську лікарню № 1 було визначено однією з опорних для ушпиталення осіб з цим діагнозом ще минулоріч у листопаді.

Як розповіла заступниця директора КНП «Міська лікарня №1» Людмила Нестерова, нині завантаженість лікарні становить трохи більше 20%. З 250 «ковідних» ліжок зайняті 54. У реанімації розгорнули 6 місць, зайняті з них 4. Це пацієнти, які перебувають у важкому стані. Процес боротьби з захворюванням ускладнює штам «Дельта».

- Медикам зараз трохи легше. Якщо раніше ліжка були заповнені більш ніж на 90%, то зараз на 20%. Дається взнаки закономірна течія хвороби, адже вона накочує «хвилями». Тобто, це прогнозований спад. Але все ж запоріжцям не слід розслаблятися. Хто ще не вакцинувався, треба вакцинуватися до наступної хвилі хвороби та утриматись від відвідування місць масового скупчення людей, - додала Людмила Нестерова.

У лікарні відзначать позитивну динаміку одужання. Так за добу з медзакладу виписують 5-7 осіб, а ушпиталюють 2-3 з підозрою, або підтвердженим діагнозом.

Середня тривалість перебування хворих у стаціонарі становить два тижні, але є й ті, хто потребує більш довготривалого нагляду медиків. Це киснезалежні пацієнти, які не можуть бути виписані на амбулаторне лікування, адже потребують не просто кисню, який дає концентратор, а високопотокового. Даються взнаки й супутні захворювання, які теж значно ускладнюють процес одужання.