У Запоріжжі побував французький екс-мер, музикант

13.10.2017 15:10

Однак ще одним цікавим фактом є те, що Алан Делотал 19 років, з 1989 по 2008 рік, був мером муніципалітету Ксірокур. З 1992 по 2008 рік був членом комітету директорів Асоціації мерів Франції.

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася зустріч міського голови з Аланом Делоталом. Головною темою обговорення стала можливість реалізації спільних проектів у сфері культури. Наприклад, проведення в Запоріжжі джазового фестивалю. Французький гість поділився своїми враженнями про місто, адже це його другий приїзд в Запоріжжя, а також про вчорашній концерт.

- Вважаю, що міська влада повинна підтримувати культурні заходи, які цікаві запоріжцям. Це може бути пов'язано з джазом, класичною музикою та іншими напрямками, - зазначив Володимир Буряк.

За словами Алана Делотала, у нього залишаться прекрасні спогади від приїзду в Запоріжжя. Особливо яскраве враження справив Покровський ярмарок.

- Запоріжжя - прекрасне місто, з чудовим головним проспектом. У Запоріжжя є всі можливості для розвитку. Я хочу брати участь у вашому розвитку. Впевнений, що ідея проведення джазового фестивалю дасть результат, - сказав Алан Делотал.

За словами гостя, у нього було про що поспілкуватися з Володимиром Буряком, адже всі міські голови говорять однією мовою, у них є спільні теми, пов'язані з розвитком різних галузей міського господарства.

У Запоріжжя французький виконавець приїхав зі своєю концертною програмою. Його концерт відбувся 12 жовтня в ПК «Титан», на якому Алан Делотал виступив разом з музикантами запорізького міського джаз-клубу.

Музикант удостоєний звання Кавалера Ордена Мистецтв, Літератури й словесності, що присуджується діячам культури і мистецтва Міністерством культури Франції. Відзначимо, Алан також отримав професійну військову освіту, служив в армії, був офіцером запасу.