У Запоріжжі тривають перевірки дотримання карантинних обмежень

09.12.2021 15:45

У районах міста проходять регулярні перевірки торговельних закладів, кав’ярень, аптек, перукарень та фотосалонів. Працює мобільна група і в Комунарському районі. Щодня інспектують зо два десятки об'єктів.

З того часу, як Запоріжжя перейшло до «червоної» зони, фахівці перевірили понад 900 об'єктів сфери торгівлі та послуг. На порушників були складені 250 протоколів. Цього разу представники мобільної групи зокрема перевірили дотримання карантинних обмежень в одному з супермаркетів. Тут кілька людей були без захисних масок. Але одразу виправилися. Керівництву ж закладу фахівці надали рекомендації щодо застосування дезінфікуючих засобів.

- Надано перелік затверджених ліцензійованих деззасобів, з додаванням яких мають оброблятися поверхні. Це не антисептики, які використовуються для дезінфекції шкіри рук, а саме для вологого прибирання підлоги, касової та прикасової зон, де нанесена розмітка для дотримання соціальної дистанції. Ось такі рекомендації, інших зауважень не маємо, - розповіла головна спеціалістка Комунарської райадміністрації Людмила Хамідуліна.