У Запоріжжі перевіряють технічний стан громадського транспорту

09.12.2021 17:15

Вже кілька місяців на Запоріжжі працює єдина на всю область мобільна діагностична станція. Завдяки їй поліцейські оцінюють технічний стан громадського транспорту. За допомогою спеціальних приладів інспектують необхідні показники, що підлягають обов’язковому технічному контролю.

Цього разу станція працювала на території одного з запорізьких автопідприємств, яке бере участь у конкурсі з визначення перевізника для роботи на деяких міських маршрутах. За допомогою мобільної діагностичної станції зокрема можна перевірити  коригування світлового потоку ближнього світла у транспортному засобі. Для перевірки однієї машини необхідно близько п’ятнадцяти - двадцяти хвилин. Цього разу контролюють лише автобуси, але можна відстежувати необхідні показники в таксі і вантажівках.

- Ми за допомогою мобільної діагностичної станції перевіряємо технічний стан транспортних засобів, які подані на конкурс і в подальшому будуть використовуватись на маршрутах міста. На базі цієї станції є відповідне технічне обладнання, за допомогою якого можна перевірити світопропускання скла, залишкову висоту малюнка протектора, сумарний люфт рульового керування, відповідність систем вихлопних газів транспортного засобу, - розповів інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП області Владислав Івахненко.