У Дніпровському районі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

13.12.2021 10:35

10 грудня в районній адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району відбулась урочиста зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС та родинами загиблих.

Заступник голови районної адміністрації Володимир Грянистий зазначив:

- 14 грудня – день, коли Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу радіації внаслідок аварії на четвертом енергоблоці Чорнобильської АЕС .

Володимир Грянистий також висловив глибоку повагу та подяку всім ліквідаторам, міжнародним партнерам та працівникам зони відчуження, які щодня працюють над забезпеченням радіаційної та екологічної безпеки, та вручив цінні подарунки від районної адміністрації.

На заході були присутні депутати Запорізької міської ради Олександр Кияниця та Людмила Огородник. Вони вручили медалі «За відвагу» та подарунки.

- Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самовідданості. Тож у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь. Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, - наголосила Людмила Огородник.