У Запоріжжі на Хортиці готують новорічне містечко з яскравими фотозонами

13.12.2021 16:30

Святкові новорічні та різдвяні заходи у Запоріжжі розпочнуться 18 грудня. Цього року у нашому місті створять кілька новорічних локацій. Одна з наймальовничіших розташується на "Козацькому колі" на острові Хортиця. Тут облаштовують новорічне містечко з яскравою ілюмінацією.

Сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв разом з головою Запорізької обласної державної адміністрації Олександром Старухом, заступницею голови ОДА Златою Некрасовою та директором Національного заповідника «Хортиця» Максимом Остапенком провели виїзну нараду, під час якої ознайомились зі станом виконаних робіт.

- Цього року вирішили до новорічних святкувань підключити можливості острова Хортиця і безпосередньо новозбудованої локації – "Козацького кола". Вперше ця територія так гарно прикрашена для того, щоб діти з батьками могли приїхати та відпочити, - зазначив Олександр Старух.

У містечку вже встановили головний символ свят – ялинку. Також завершується облаштування резиденції Святого Миколая. Окрім того, на території вже змонтували тематичні світлові конструкції у вигляді казкових героїв та тварин. У вечірній час вони радуватимуть яскравою ілюмінацією.

Кожних вихідних з 12:00 до 18:00 на "Козацькому колі" буде проходити святкова програма з казковими героями. На гостей локації чекатимуть дитячий кінозал та дискотека, виступи артистів та анімація від акторів провідних театрів міста та області, а також спілкування зі Святим Миколаєм, якому можна буде особисто передати листа з новорічним бажанням. 

Для того, щоб запоріжцям зручно було доїхати на Хортицю, буде пущений додатковий транспорт.

- Плануємо збільшити кількість тролейбусів, які курсують на Хортицю. Окрім цього, у вихідні дні з 12:00 до 21:00 з проспекту Металургів до зупинки «Заводоуправління» через острів їздитимуть автобуси. Інтервал руху складатиме 10-15 хвилин, - розповів Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, святкові локації у Запоріжжі також будуть на площі та на проспекті Маяковського, на каскаді фонтанів «Райдуга», на площі Фестивальній, на бульварі Шевченка.