У Запоріжжі зменшився рівень захворюваності коронавірусом, але необхідно продовжувати вакцинацію та дотримуватись карантинних вимог

13.12.2021 17:45

Ситуація у коронавірусних лікарнях. Рівень вакцинації у Запоріжжі, робота мобільного пункту вакцинації. Контроль за дотриманням карантинних обмежень. Санітарний стан міста. Продовження роботи з демонтажу незаконних тимчасових споруд. Необхідність розробки програми поводження з бездомними тваринами. Ці питання розглянули сьогодні на нараді, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі для лікування коронавірусних хворих перепрофільовано 8 медичних закладів. У них розгорнуто 2020 ліжок. На сьогодні з них зайнято лише 417, тобто 21% від загальної кількості. З 98 реанімаційних ліжок зайнято 64. Кількість хворих зменшилася, однак для того, щоб не допустити нового зростання захворюваності, необхідно продовжувати масову вакцинацію та дотримуватись карантинних вимог.

- Ця робота має продовжуватися. Спеціалісти відзначають зниження рівня захворюваності, однак існує загроза нової хвилі хвороби вже наступного року. Для того, щоб зменшити кількість хворих, необхідно продовжувати вакцинацію, контролювати дотримання карантинних правил, - зазначив Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі сьогодні є всі можливості зробити щеплення. Продовжують працювати Центри масової вакцинації. У Запоріжжі їх налічується 14. Працює мобільний пункт вакцинації. Зокрема сьогодні він задіяний у Заводському районі. На сьогодні близько 40% дорослих запоріжців вже зробили два щеплення.

Профільні міські служби, правоохоронці продовжують перевіряти дотримання карантинних вимог у громадському транспорті, закладах торгівлі, обслуговування.

Обговорили і питання поводження з бездомними тваринами. Сьогодні ця проблема хвилює багатьох запоріжців. Міська влада вже залучила до співпраці представників громадськості та очікує від них пропозицій. Вивчається і досвід інших українських міст.

- Переконаний, що робота у цій сфері має зазнати значних змін. Необхідно розробити нову стратегію поводження з тваринами. Потрібна міська програма, а також ефективна структура, яка буде її реалізовувати, заявив Анатолій Куртєв.

Розглянули питання санітарного стану Запоріжжя. Секретар міської ради наголосив, що проблема залишається актуальною для міста.

- Сьогодні об’їхав кілька вулиць Запоріжжя. Пересвідчився, що на вулицях лежать купи листя, гілок, є ділянки, які потребують прибирання. Тобто цю роботу треба активізувати у грудні. Місто має бути чистим не лише до свят, а постійно, - підкреслив Анатолій Куртєв.

Продовжується і боротьба з незаконними тимчасовими спорудами. Поставлене завдання у грудні вирішити цю проблему на проспекті Металургів та вулиці Запорізькій. Зараз продовжується підготовча робота, яка йде за графіком.