У Запоріжжі продовжуються щоденні карантинні перевірки

13.12.2021 17:30

Замість антисептика – розчин для миття підлоги, а журнал температурного скринінгу загубили під час переїзду. І це лише частина порушень, які виявила мобільна група під час перевірки магазинів в Олександрівському районі. Тут, як і по всьому місту, продовжуються щоденні рейди для перевірки дотримання карантинних норм.

Розмітка соцдистанції на підлозі, наявність антисептиків та інформаційних матеріалів на вході. І це ще не весь перелік, на що звертає увагу мобільна група, що вийшла у рейд в Олександрівському районі. Під перевірку підпадають усі види торгівлі. Спершу вирушили до продуктового магазину, де виявили перші порушення.

- У вас на дверях немає жодних інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби, немає письмового звернення, щоб відвідувачі були у масках, крім того, має бути прописана кількість відвідувачів, які одночасно можуть перебувати у приміщені. Будь ласка, вкажіть таку інформацію, - звернулися до підприємця представники мобільної групи.

Крім того, серед порушень тут – відсутність вологого прибирання та журналу термометрії.

Далі перевірили магазини непродовольчих товарів. Тут також є порушення. Замість антисептика на вході у ємність наливали миючий засіб для підлоги.

Втім були й такі заклади, де всі норми були дотримані. Спеціалісти мобільної групи кажуть, щодня перевіряють з десяток об’єктів, найчастіше виявляють дрібні порушення: відсутність розмітки соцдистанції, журналів прибирання та вимірювання температури.

- Основні порушення – це відсутність графіків термометрії. Такі порушення зустрічаються досить часто. За порушення вимог карантину складаються адмінпротоколи, це від 107 гривень і до 17 тисяч гривень. Максимальна сума штрафу накладається, якщо порушник вже є злісним, і більшість пунктів не відповідають нормам, - розповів головний спеціаліст відділу міського управління Держпродспоживслужби Роман Комшелюк.

Цього разу мобільна група лише попереджала підприємців, у яких виявили порушення.  Якщо до наступного візиту порушники не виправляться, на них чекатиме штраф.