У Запоріжжі вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

14.12.2021 15:00

Сьогодні в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З нагоди пам’ятної дати в Запоріжжі пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника «Героям Чорнобиля» на Вознесенівському узвозі.

Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком. А з 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ще й офіційно заснований на законодавчому рівні.

На урочистій церемонії покладання квітів, що пройшла у Запоріжжі, були присутні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, сім’ї загиблих ліквідаторів, небайдужі запоріжці, а також представники міської та обласної влади.

- Чорнобильська катастрофа - це дуже страшна трагедія, наслідки якої і досі нам відгукуються. 35 років тому люди, не зважаючи ні на що, ризикуючи здоров’ям і навіть життям, просто йшли і працювали на будівництві саркофагу. Тим самими вони дали усім нам можливість жити. Сьогодні ми повинні дякувати їм за їхній вчинок. Наше завдання, як представників міської влади – оточити увагою і турботою цих людей. Ми маємо забезпечити їм соціальну підтримку, якісне медичне обслуговування, - зазначив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Після урочистої частини заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля».