Запоріжжя готується до новорічних та різдвяних свят

14.12.2021 16:45

Новорічні святкування в обласному центрі розпочнуться 18 грудня. Готується насичена культурна програма, прикрашаються вулиці і площі, встановлюються ялинки.

Цього року в Запоріжжі буде низка святкових локації - на площі Маяковського та площі Фестивальній, на каскаді фонтанів «Райдуга», на бульварі Шевченка та на «Козацькому колі» на острові Хортиця. Наразі на цих локаціях завершуються святкові приготування.

Сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв провів виїзну нараду на площі Маяковського та каскаді фонтанів «Райдуга», де ознайомився з облаштуванням новорічних локацій.

- На головній ялинці вже розвішані гірлянди та іграшки. Завершується прикрашання території довкола. До речі, при оформленні ялинки та новорічних містечок ми орієнтувалися на досвід європейських міст. Усі роботи будуть завершені до 17 грудня, - зазначив Анатолій Куртєв.

На каскаді фонтанів «Райдуга» наразі триває монтаж ковзанки та сцени, де виступатимуть артисти. Окрім цього, тут також з’являться великі тематичні фотозони, працюватимуть фудкорти та будиночок, де здійснюються мрії.

Також яскраво буде прикрашений бульвар Шевченка. Запоріжців чекатимуть вже традиційні ілюмінації – арки, фонтан, казкові фігурки.

Нагадаємо, урочисте відкриття ялинки відбудеться у Запоріжжі 18 грудня. З детальною програмою святкових заходів на грудень можна ознайомитись нижче.