У Запоріжжі проходить міська благодійна акція «Святий Миколай-2022»

19.12.2021 11:30

Учасники благодійної акції «Святий Миколай-2022» привітають сьогодні десятки запорізьких дітей за місцем проживання. Це діти з особливими потребами, які прикуті до ліжка. Благодійна акція вранці стартувала на майданчику біля будівлі виконавчого комітету Запорізької міської ради. До її учасників звернувся секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі розпочалися новорічні та різдвяні заходи. Зокрема вчора відбулось відкриття головної міської ялинки, яку встановлено на площі Маяковського, новорічного містечка на каскаді фонтанів «Райдуга», новорічного містечка на території «Козацького кола» на о. Хортиця. Сьогодні ж у Запоріжжі проводиться міська благодійна акція «Святий Миколай-2022». Вона стартувала на майданчику біля будівлі міськвиконкому. Її учасників привітав секретар міської ради Анатолій Куртєв.

- День Святого Миколая – це свято для кожної запорізької дитини. Саме сьогодні маленькі запоріжці вірять у дива та сподіваються на сюрпризи. Дуже хочу, щоб у цей день у кожній запорізькій родині був святковий настрій. Тому ми, представники міської влади, організували благодійну акцію для діток з особливими потребами, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей інших пільгових категорій, - сказав Анатолій Куртєв.

Після старту акції 70 помічників Святого Миколая на 7 святково прикрашених автобусах вирушили до всіх районів міста вітати дітей і дарувати солодкі подарунки.

Загалом у рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста за кошти бюджету міста, тобто міської громади, були придбані 2720 солодких подарунків для дітей пільгових категорій. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з сімей, члени яких загинули в АТО/ООС та інші.

Також серед тих, хто отримає подарунки, і 214 дітей з інвалідністю, прикутих до ліжка. Кожен з них отримає солодкий подарунок. Частина дітей з інвалідністю, у випадку коли сім’ї підтримали таку ідею, отримають подарунки сьогодні вдома, за місцем проживання, від учасників благодійної акції «Святий Миколай». Привітання буде проводитись з дотриманням карантинних вимог.