У Запоріжжі засяяла вогнями головна ялинка та відкрилось новорічне містечко

18.12.2021 20:15

У Запоріжжі на площі Маяковського відбулося урочисте запалювання вогнів на головній новорічній ялинці міста. Також розпочало свою роботу новорічне містечко на каскаді фонтанів «Райдуга». Для гостей свята підготували насичену розважальну програму.

Відкриття новорічної ялинки відбулося в святковій атмосфері. Гостей привітав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

- Сьогодні в нас дуже радісна подія – напередодні Дня Святого Миколая ми запалюємо вогні на головній ялинці та разом відкриваємо казковий період Новорічних та Різдвяних свят. Ми прагнули зробити подарунок всім містянам та перетворити наше місто на справжню казку. Сьогодні тут і в новорічних містечках запаляться вогні, які будуть дарувати нам святковий настрій в цю пору, - зазначив Анатолій Куртєв.

Після цього під загальні вигуки новорічна ялинка засяяла. Традиційно вона встановлена на Фонтані Життя. Сама площа Маяковського прикрашена світловими гірляндами та підсвічуванням.

Святковий концерт з веселими піснями та танцями, і гарний настрій запорожцям подарували творчі колективи міста, які виступали на сцені.

Під час святкування відбулось нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку «Я малюю Новий рік». Він проходив у Запоріжжі з 1 по 7 грудня під егідою секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Переможців обрали в кожному районі. Ними стали Ростислав Кравцов, Юлія Войку, Степан Грєбєньов, Діана Кліменко, Іван Федорченко, Аліса Долгінська, Олексій Москаленко. Діти отримали подарунки від міської влади.

Також цього дня відкрилось новорічне містечко на «Райдузі». Локація святково прикрашена тематичними ілюмінаціями, також є сцена, де виступають колективи міста. Працює ковзанка.

- Цей рік видався непростим, але, не зважаючи на пандемію та карантинні обмеження, нам є чим пишатися. І я хочу подякувати кожному запоріжцю за щоденну працю заради розвитку нашого міста. Від усього серця бажаю вам, щоб Святий Миколай приніс благополуччя у ваші домівки. Щиро сподіваюся, що наступний рік для Запоріжжя буде роком нових досягнень і успіхів. Зі свого боку ми, міська влада, зробимо усе можливе для цього, - наголосив Анатолій Куртєв.

Відзначимо, що до новорічних свят 250 квитків на ковзанку на каскаді фонтанів "Райдуга" отримали від міської влади діти, які перебувають на обліку служби у справах дітей Запорізької міської ради.

Нагадаємо, цього року до новорічних та різдвяних свят у Запоріжжі облаштували низку містечок – на площах Маяковського і Фестивальній, на каскаді фонтанів «Райдуга», бульварі Шевченка, на острові Хортиця. Там можна фотографуватись біля тематичних світлових фігур, скуштувати смаколиків, поспілкуватись зі Святим Миколаєм та написати листа з новорічними побажаннями.

Також, починаючи з сьогоднішнього дня в Запоріжжі проводитимуться різноманітні новорічні заходи – концерти, вечірки, вистави, майстеркласи. У новорічну ніч на каскаді фонтанів «Райдуга» запланована тематична розважальна програма.

Для того, аби містяни могли без проблем дістатися містечка на «Козацькому колі», на острів Хортиця у вихідні ходитиме додатковий транспорт.