У міській раді обговорили ситуацію з виплатою заробітної плати на запорізьких підприємствах

20.12.2021 15:00

У малій залі відбулося чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати під головуванням секретаря міськради Анатолія Куртєва.

Участь у засіданні взяли представники підприємств-боржників та виконавчих органів міської ради, територіальних управлінь Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, профспілок, заступники голів районних комісій з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати тощо.

Головним питанням засідання був стан виплати заробітної плати на комунальних підприємствах Запоріжжя. Окремо обговорили ситуацію на КП «Запоріжремсервіс» та в філіях концерну «Міські теплові мережі» по Заводському та Комунарському районах, на яких існує заборгованість на загальну суму близько 1 млн 243 тис. грн.

Окремо зупинилися на питанні погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України по відшкодуванню пільгових пенсій. На 1 грудня загальна сума заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду по підприємствах Запоріжжя складала понад 403 млн грн.

- Борги на вказаних комунальних підприємствах мають бути виплачені у найкоротші терміни. Доручив головам відповідних комісій забезпечити складання графіків погашення заборгованості на всіх підприємствах-боржниках з подальшим здійсненням контролю за їх дотриманням та виконанням. Хочу ще раз нагадати про важливість дотримання норм чинного трудового законодавства, у тому числі відносно своєчасної виплати заробітної плати, - зазначив Анатолій Куртєв.