У запорізьких будинках продовжується заміна комунікацій

20.12.2021 17:20

Управителі запорізьких будинків приводять до ладу прибудинкові території, обслуговують та ремонтують житловий фонд. Так, фахівці КП «Запоріжремсервіс» сьогодні замінюють інженерні мережі у будинку №29 на вулиці Михайла Гончаренка.

На цій адресі у четвертому під'їзді стався аварійний порив каналізації. Заявка від мешканців надійшла 16 грудня. З цього часу працівники КП «Запоріжремсервіс» розпочали пошук причини пориву.

- Спочатку ми припускали, що проблема у підвалі. Але виявилося, що вона криється трохи вище – в одній із квартир першого поверху. Довелося витрачати час, щоб домовитись із власником про доступ до квартири. На сьогоднішній день наші працівники зробили демонтаж частини бетонної підлоги та цегляної кладки, підготовчі роботи завершено і сьогодні ми розпочали заміну аварійної ділянки, – розповіла провідний інженер виробничого відділу з управління житловими будинками-1 КП «Запоріжремсервіс» Надія Шутак.

За словами представників КП «Запоріжремсервіс», під час ремонту у квартирі першого поверху власники не здійснили заміну каналізаційних комунікацій. Крім цього, доступ до труб заклали кахлем. Що ускладнює виконання робіт.

- Через важкодоступність до комунікацій не можемо поки що визначити напевно, який обсяг робіт  маємо тут виконати. Але у будь-якому разі будемо міняти стару частину каналізаційного трубопроводу на нові пластикові труби діаметром 110 мм. Надалі, щоб уникнути подібних ситуацій та непорозуміння, рекомендуємо мешканцям перших поверхів залишати оглядові люки, щоб комунальні служби мали доступ до комунікацій в аварійних ситуаціях, - сказала Надія Шутак.