На погоджувальній раді обговорили проєкти рішень, які завтра розглянуть на сесії міської ради

21.12.2021 20:00

На сесії Запорізької міської ради, яка відбудеться 22 грудня, планується прийняти бюджет Запоріжжя на 2022 рік та низку бюджетних програм. Вони стосуються освіти, медицини, соціального захисту, інфраструктури та благоустрою, житлово-комунального господарства і так далі. Підготовлені проєкти рішень обговорили сьогодні на погоджувальній раді, яка відбулась під керівництвом секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

22 грудня відбудеться 11 сесія Запорізької міської ради. Традиційно напередодні сесії відбулась погоджувальна рада, яка пройшла під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. У її роботі взяли участь представники депутатських фракцій, керівники постійних депутатських комісій, заступники міського голови.

Учасники засідання розглянули проєкти рішень, які планується затвердити на сесії міської ради. Більшість з них пов’язана з затвердженням бюджету Запоріжжя та міських бюджетних програм на 2022 рік, якими передбачене фінансування освіти, охорони здоров’я, програм соціального захисту, ЖКГ, ремонту доріг та тротуарів, благоустрою зон відпочинку та інше.

На сесії планується прийняти рішення про розробку Стратегії розвитку Запоріжжя на період до 2030 року. Після розробки її має також затвердити сесія міської ради. Стратегія має визначити пріоритети розвитку нашого міста на найближчі роки.

Окрім вже традиційних бюджетних програм, які затверджуються щороку, на 2022 рік пропонується прийняти низку нових, спрямованих на вирішення важливих для запоріжців питань. Зокрема щодо ремонту внутрішньоквартальної зливової каналізації, знесення аварійних тополь та висадження на їх місці нових дерев.

- Програма знесення аварійних тополь дійсно потрібна, адже до міської влади, депутатів з цього приводу постійно звертаються запоріжці. Важливо, що програма передбачатиме висадження нових дерев на місці видалених. Необхідно лише визначитись з джерелами фінансування цієї програми, - сказав Анатолій Куртєв.

Планується затвердити і міську програму «Здорова Україна». Вона передбачає реконструкцію 70 спортивних майданчиків за період 2022-2026 років.

Продовжується співробітництво Запоріжжя з міжнародними фінансовими організаціями. На сесії депутатам пропонують проголосувати рішення про підтримку реалізації проєкту реконструкції Центральних очисних споруд №1 із залученням кредитних та грантових ресурсів Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) та за підтримки програми Данського агентства міжнародного співробітництва.

Підняли на погоджувальній раді і питання щодо оснащення приймально-діагностичних відділень запорізьких лікарень, реконструйованих у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» сучасним медичним обладнанням. Депутатам пропонуватимуть включити відповідний пункт до міської програми розвитку галузі охорони здоров’я.

- Приймальним відділенням необхідне сучасне обладнання для того, щоб надавати якісні медичні послуги запоріжцям. Необхідно передбачити у програмі по галузі охорони здоров’я можливість закупівлі такого обладнання. Після цього ми зможемо працювати над визначенням джерел фінансування придбання такого обладнання, - наголосив Анатолій Куртєв.