У Запоріжжі депутати підтримали важливий екологічний проєкт

22.12.2021 15:40

У місті проведуть реконструкцію центральних каналізаційних очисних споруд №1 (ЦОС-1). Для реалізації цього проєкту будуть залучатися позабюджетні кошти.

У наступному році в Запоріжжі продовжиться реалізація міських програм, спрямованих на створення комфортних умов проживання в місті. Для цього міська влада буде залучати додаткове фінансування. Зокрема кредитні та грантові ресурси від міжнародних фінансових організацій.

Запоріжжя вже активно співпрацює з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), банком KfW та Міжнародною фінансовою корпорацією. В рамках цієї співпраці буде проведена термомодернізація будівель бюджетної сфери, закуплений новий економічний та екологічний транспорт тощо.

Міська влада також планує співпрацювати з іншими міжнародними організаціями. В наступному році планується реалізація проєкту реконструкції центральних каналізаційних очисних споруд №1 (ЦОС-1) міста Запоріжжя з залученням кредитних та грантових ресурсів від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) за підтримки програми Данського агентства міжнародного співробітництва (Danida Business Finance). Відповідний проєкт рішення підтримали депутати під час 11-ї сесії міської ради.

Метою проєкту є оптимізація очищення стічних вод та переробки осаду. За рахунок залучених коштів буде здійснено ряд заходів, які забезпечать сталий процес якісного очищення стоків відносно нормативних значень. Орієнтована вартість проєкту складає 17,7 млн євро. В тому числі:

  • кредит NEFCO – 7 млн євро;
  • внесок міста – 4,5 млн євро;
  • інвестиційний грант від DSIF – 6,2 млн євро.