Міськрада Запоріжжя затвердила програму економічного і соціального розвитку громади

22.12.2021 13:50

Програма зокрема передбачає реконструкцію доріг, модернізацію житлово-комунального господарства, капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури тощо.

Основним завданням нової програми соціально-економічного та культурного розвитку є забезпечення сталого рівня і якості життя населення, залучення інвестицій для створення нових робочих місць, підвищення ефективності енергоспоживання, збереження міської інфраструктури, житлово-комунального господарства, об'єктів культури та спорту, забезпечення необхідного рівня соціальних, медичних та освітніх послуг.

Джерелами формування капітальних видатків на об’єкти будівництва, реконструкції та капітального ремонту на 2022 рік є бюджет розвитку, цільові фонди та субвенції з Державного бюджету України.

Найбільше коштів буде спрямовано на вирішення проблем в освіті, медицині, культурі та спорті. Зокрема, 3 млрд 637,5 млн грн заплановані на галузь освіти. Вони будуть спрямовані на оптимізацію мережі навчальних закладів, термодернізацію будівель, реалізацію проєктів "Великого будівництва", покращення умов організації харчування, створення сучасного освітнього середовища (НУШ) тощо. Ще 437 млн грн будуть спрямовані на фінансування медицини, зокрема на оснащення приймально-діагностичних відділень, покращення умов для надання медичної допомоги дітям з інфекційними захворюваннями, розширення та оснащення амбулаторій первинної медичної допомоги.

На дорожнє господарство передбачено 489,1 млн грн. Ще 150,9 млн грн спрямують на зовнішнє освітлення.

На модернізацію житлово-комунального господарства Запоріжжя у 2022 році передбачається виділення понад 1,1 млрд грн. Ці кошти зокрема будуть спрямовані на капітальні ремонти будівель і гуртожитків, покрівлі, а також заміну інженерних мереж водо- і теплопостачання, ліфтове господарство, оновлення матеріально-технічної бази комунальних підприємств тощо.

120,5 млн грн закладені на розвиток галузі культури, 168,2 млн грн – на спорт. Ще 536,3 млн грн спрямують на транспортну галузь. Також триватиме співробітництво Запоріжжя з міжнародними фінансовими організаціями та реалізація низки проєктів в рамках програми Президента України «Велике будівництво».