У Запоріжжі буде нова Стратегія розвитку міста

22.12.2021 15:45

На сьогоднішній сесії міської ради депутати затвердили рішення про розробку Стратегії розвитку Запоріжжя на період до 2030 року. Вона визначає перспективні напрямки розвитку міста на найближчі роки.

Попередня Стратегія розвитку до 2028 року була затверджена у Запоріжжі в 2017 році. Однак на державному рівні відбулися коригування бачення Державної стратегії регіонального розвитку, також розповсюдження пандемії COVID-19 негативно вплинуло на економічні процеси. Ці та інші фактори необхідно врахувати у новій Стратегії.

Після затвердження проєкту рішення розпочнеться процедура розробки Стратегії розвитку Запорізької міської територіальної громади до 2030 року. Першорчергово будуть вирішені організаційні питання, також будуть приведені у відповідність акти органів місцевого самоврядування.

Буде створена Рада стратегічного розвитку Запоріжжя та профільні робочі групи, які займатимуться розробкою Стратегії та працюватимуть за профільними напрямками. До роботи в робочих групах планується залучити науковців, представників громадськості, фахівців, які представлятимуть різні сфери міського господарства, економіки міста.