У Запоріжжі продовжуються антиковідні рейди

22.12.2021 17:50

Два місяці поспіль, відколи Запоріжжя перейшло до «червоної» зони, у місті тривають посилені перевірки дотримання карантинних вимог. Поки мобільні групи моніторять магазини, заклади харчування, спортзали та салони краси, патрульні приділяють особливу увагу громадському транспорту.

Представники мобільної групи Олександрівського району навідались на перевірку до одного з торговельно-розважальних центрів. Розпочинають рейд з крамнички, де реалізується косметика ручної роботи. Поцікавилися, які дезінфекційні засоби тут використовують для прибирання. Також перевірили наявність ковід-сертифікатів та журналу температурного скринінгу працівників. Не забули і про розмітку соцдистанції. А ще попрохали вказати площу приміщення й кількість людей, які можуть в ньому одночасно перебувати. Загалом порушень карантинних обмежень в крамниці не виявили.

Також мобільна група проінспектувала й магазин жіночої білизни. Там знайшли кілька недоліків.

- На сьогодні не було відміток про вимірювання температури у персоналу, відсутній дезінфекційний засіб для прибирання поверхонь. Відсутні супровідні документи, і ємність, в яку збираються засоби індивідуального захисту, немає поліетиленового пакету для збору, - розповіла начальниця відділу Держпродспоживслужби в області Світлана Долгова.

Протягом дня ця мобільна група в середньому перевіряє понад три десятки об'єктів. А тим часом на площі Фестивальній патрульні моніторять дотримання карантинних обмежень у громадському транспорті. Перевіряють насамперед кількість людей у салоні та наявність захисних масок у водіїв і пасажирів.

Патрульні зазначають, з кожним днем порушень стає все менше.

- Були виявлені незначні порушення, які були усунені після проведення профілактичної бесіди, жодних матеріалів за даним фактом не складалось. Значно зменшилася кількість людей, які ігнорують карантинні обмеження, виховання в дусі дотримання законності дає свої позитивні плоди, - розповів інспектор УПП в Запорізькій області Юрій Богомолов.

Загалом протягом дня патрульна поліція перевіряє близько двох десятків автобусів.