У Запоріжжі стартував конкурс на кращий молодіжний бізнес-проект

17.10.2017 17:54

Сьогодні, 17 жовтня, в малому залі міськради відбулася презентація конкурсу молодіжних бізнес-проектів в рамках розвитку підприємництва в м. Запоріжжя.

Конкурс вперше буде проходити під триєдиним началом: міської влади, союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» та професійних бізнес-тренерів. З боку міської влади його кураторами виступили департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва і департамент спорту, сім'ї та молоді Запорізької міськради.

На презентацію конкурсу зібралися в малому залі міськради студенти і викладачі запорізьких вишів, представники органів місцевого самоврядування та громадськості, молоді люди. Виступаючи перед присутніми з вітальним словом, заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв підкреслив важливість і своєчасність заохочення інтересу до малого бізнесу саме в молодіжному середовищі.

- Сенс і мета цього конкурсу молодіжних бізнес-проектів - довести, що в нашій країні соціальні ліфти працюють, хоч і не так швидко, як хочеться. Що можна своїм розумом і своїми руками досягти хорошої освіти і заробітку, зробити кар'єру. Маючи бажання, можна навчитися бізнес-грамоті, і ми допоможемо в цьому. Молодість - найкращий час для початку своєї справи, - сказав Валерій Еделєв.

Варто відзначити, що кошти на підтримку молодіжних бізнес-ініціатив закладені в міській програмі розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2021 роки. На конкурс бізнес-проектів вже подано 40 заявок від молодих людей до 35 років. Вже цієї суботи, 21 жовтня, учасники конкурсу запрошені на консультацію, де фахівці розкажуть, як правильно складати бізнес-план і захищати свій проект.

Відкритий захист першої десятки молодіжних бізнес-проектів відбудеться в середині грудня. За умовами конкурсу за третє місце передбачена премія 5 тис. гривень, за друге - 7 тис. грн, і автор кращого бізнес-проекту отримає 10 тисяч гривень.