У Заводському районі продовжують перевіряти дотримання карантинних вимог

23.12.2021 16:30

У всіх районах міста щодня тривають перевірки на дотримання карантинних вимог. Інспектори слідкують за наявністю масок, дезінфекторів, термометрів і документів про вакцинацію. Втім результати рейдів показують, що не всі заклади виконують правила однаково.

Сьогодні у Заводському районі мобільна група відвідала дві продовольчі крамниці. У першій порушень не виявила. Фахівці лише порадили продавцям придбати деззасоби з хлором. А ось під час інспектування другого магазину знайшли кілька серйозних недоліків.

— В ємкості для використанних засобів індивідуального захисту відсутній поліетиленовий пакет. В туалеті для персоналу відсутні паперові рушники та антисептики, які повинні бути. На вході відсутня інформація про те, скільки максимально може перебувати відвідувачів у даній крамниці. ТБуде вноситися, складатися адміністративний протокол. У цьому випадку за статтею 42 адміністративного кодексу - це накладання штрафів, від 102 гривень до 425 гривень, - розповіла головна спеціалістка відділу ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Рейди з перевірки дотримання карантинних вимог продовжуються по всьому місту.