Шевченківський район відзначив своє 59-річчя

23.12.2021 20:00

Урочистості на честь святкування річниці утворення Шевченківського району відбулись у місцевій райадміністрації. На захід завітали секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, заступник міського голови Віктор Гординський, народний депутат України Сергій Штепа, депутати міської та обласної рад, а також представники місцевих підприємств, установ та організацій

Під час урочистого заходу голова Шевченківської районної адміністрації Федір Маєр привітав усіх зі святом. Він наголосив, що Шевченківський район - найбільший в місті та стрімко розвивається.

У 2021 році велика увага в районі приділялася ремонту внутрішньоквартальних доріг, було виконано роботи на площі понад 18 тис. кв. м.

За рахунок коштів громадського бюджету виконано капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги по вул. Карпенка-Карого на площі 700 кв. м, влаштування паркувальних місць – 31 кв. м та тротуарів - 44 кв. м.

Протягом цього року було проведено: низку робіт з благоустрою району, поточний ремонт доріг приватного сектору на площі 900 кв. м, ямковий ремонт доріг - 1086 кв. м, поточний ремонт тротуарів – 880 кв. м, будівництво мереж зливової каналізації, розпочато роботи з реконструкції парка Шевченко тощо.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв привітав зі святом усіх мешканців району.

- Шевченківському району виповнюється 59 років. За ці роки район розвивався та процвітав. На його території розташовані стратегічні для економіки міста підприємства: «Мотор Січ», «Прогрес», «Іскра», абразивний комбінат та інші. У Шевченківському районі розташовані повітряні ворота Запоріжжя - наш міжнародний аеропорт. Тут працює унікальний для всієї України ботанічний сад. Про Шевченківський район я можу розповідати дуже багато, бо я живу в цьому районі та дуже люблю його. Вітаю всіх мешканців нашого району зі святом! Бажаю вам здоров’я, благополуччя та достатку, а нашому району – процвітання, - сказав Анатолій Куртєв.

Мешканцям району, які досягли значних успіхів у своїй діяльності, вручили медаль, нагрудні знаки, грамоти та подяки.

Юній вихованці циркової студії «Едельвейс» ЦДЮТ Шевченківського району Богдані Ткаченко, яка встановила рекорд України та світу, вручили цінний подарунок.

До привітань долучився також народний депутат України Сергій Штепа. Він зазначив, що саме цього року в Шевченківському районі розпочали робити те, на що раніше не звертали уваги.

- Завдяки конструктивній співпраці міської та центральної влади, депутатського корпусу, представників районної адміністрації ми нарешті розпочали розвивати Шевченківський район, - підкреслив Сергій Штепа.

Приємним завершенням святкування став концерт. Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог.