У запорізькій гімназії відкрили сучасний харчоблок

25.12.2021 11:00

В їдальні гімназії №42, яка розташована в селищі Зелений Яр Шевченківського району, провели загальнобудівельні роботи та закупили нове обладнання. Як працює оновлений харчоблок, перевірив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв із заступником міського голови Анатолієм Васюком, виконуючою обов’язки директора департаменту освіти і науки міськради Юлією Погребняк та депутатом міськради Віталієм Тишечком.

У Запоріжжі школа №42 відкрилась у 1958 році. Тоді вона працювала як середня загальноосвітня. Наразі відповідно до модернізації та зміни типу закладів освіти вона функціонує як гімназія.

У гімназії працює 19 класів та 1 група дошкільного підрозділу, навчається 513 учнів та 22 вихованці. За останні роки кількість учнів у цьому закладі збільшилася через те, що триває ремонт у школі № 53 і вона не працює.

У рамках реформи шкільного харчування гімназія №42 стала однією з перших у Шевченківському районі, де провели модернізацію харчоблоку. Там виповнили загальнобудівельні роботи та закупили нове обладнання.  В харчоблоці замінили витяжну вентиляційну систему, електроплиту та духову шафу. Крім того, придбали новий тістоміс, електром'ясорубку, марміт, промислову посудомийну машину, вітрину з функцією регуляції температурного режиму тощо.

- Міська влада докладає багато зусиль, щоб наші діти зростали здоровими та освіченими. Для того, щоб вони були здоровими, потрібне якісне харчування. Тому в наступному році ми збільшили фінансування харчування в школах та дитячих садочках. Ми також почали оновлювати харчоблоки. На облаштування цього харчоблоку з міського бюджету було виділено 815 тис. грн. Ще 100 тис. грн зі свого фонду надав депутат міськради від партії «Слуга народу» Віталій Тишечко. Дуже вдячний колезі за підтримку, - сказав Анатолій Куртєв.

Модернізація шкільного харчоблоку дозволить зробити раціон учнів та вихованців гімназії більш різноманітним, збалансованим та здоровим. Крім того, сприятиме популяризації культури здорового харчування у суспільстві.

- Проведена дуже велика робота з профільними департаментами та представниками міської влади. Це наш спільний проєкт. Коли ми об’єднуємо зусилля, виходить дуже гарний результат. Дякую за співпрацю, - зазначив Віталій Тишечко.

Наступного року ще в 11 школах Запоріжжя планують оновити харчоблоки. На це буде виділено близько 13,5 млн грн.