У запорізькій міськлікарні №6 розповіли, як лікують хворих на коронавірус

24.12.2021 15:45

Медики КНП «Міська лікарня №6» перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом. З 7 жовтня медичний заклад почав активно приймати коронавірусних хворих. Для пацієнтів цієї категорії там перепрофілювали усі відділення. Станом на кінець грудня щодня до 6-ї лікарні надходить близько 2-3 хворих на COVID-19. У середньому стільки ж ідуть на виписку.

Міська лікарня №6 – один із медичних закладів Запоріжжя, де рятують хворих на коронавірусну інфекцію. Більшість пацієнтів, які надходять до лікарні, перебувають у тяжкому або вкрай тяжкому стані та потребують кисневої підтримки. Як ситуація з заповненням ліжок та перебігом хвороби у пацієнтів зараз, розповіла директорка КНП «Міська лікарня №6» Ірина Віцина.

За її словами, у медичному закладі розгорнуто 290 ліжок для пацієнтів із COVID-19, з яких на сьогодні зайнято 38. Реанімація розрахована на 15 хворих, і зараз у ній перебувають 4 пацієнти. Кисень також стали витрачати в рази менше – однієї заправки балона на 200 кг вистачає на цілий день.

- Ми сподіваємося, що хвиля вже пройшла, і більше не буде такої кількості хворих. Все ж свій ефект дали кампанія з вакцинації та антиковідні обмеження. Загалом за весь поточний рік ми пролікували вже близько 2300 людей із коронавірусом та його ускладненнями, - розповіла Ірина Віцина.

Щоб захистити себе від вірусу, лікарі закликають запоріжців вакцинуватися.