У Запоріжжі відзвітували про ліквідацію наслідків негоди

24.12.2021 17:10

Сьогодні в ОДА відбулось засідання обласного штабу з опрацювання заходів щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами зимового періоду. У заході взяв участь перший заступник міського голови Олександр Власюк.

Запоріжжя готове до ліквідації наслідків негоди в зимовий період. Для реагування на надзвичайні ситуації, які виникають в умовах негоди, створений міський штаб з оперативного керівництва і боротьби зі снігопадами та ожеледицею, а також районні штаби.

До прибирання міста від снігу підготувались всі комунальні служби - наявні понад 120 одиниць техніки, підготовлений запас більше 7 тон антиожеледних матеріалів. Техніка та робітники знаходяться в черговому режимі.

Сьогодні зранку Запоріжжя почало засипати снігом. Вже з 10:00 працівники КП «ЕЛУАШ» вийшли на розчищення вулиць. Були задіяні 38 одиниць транспорту та 90 працівників, які розчищали від снігу тротуари та зупинкові комплекси. Після того, як подіє антиожеледна суміш, на дороги вийдуть машини, щоб прибрати «кашу», а після вулиці знову посипатимуть.

Складні погодні умови очікуються також і у вихідні а наступного тижня. На дорогах спостерігатиметься ожеледиця, температура повітря складатиме вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 0-5° тепла.

Учасники засідання визначили, що для запобігання надзвичайних ситуацій, попередження дорожньо-транспортних пригод, викликаних несприятливими погодними умовами, необхідна злагоджена робота та вчасне реагування, мобілізація ресурсів, які можуть бути задіяні для ліквідації наслідків негоди та для організації роботи з розчищення доріг державного та місцевого значення.

Комунальні служби міста готові до роботи в посиленому режимі. У разі виникнення аварійних ситуацій для їх ліквідації будуть задіяні аварійні бригади комунальних підприємств. Для уникнення травматизму, обмороження, переохолодження жителів обласного центру закликають, перебуваючи на вулиці, дотримуватися відповідних заходів безпеки.