Міська влада та підприємці обговорять проблемні питання нарахувань за тепло для бізнесу

29.12.2021 08:30

Міська влада та запорізькі підприємці шукатимуть спільні шляхи вирішення проблемних питань. Зокрема стосовно нарахувань за опалення для комерційних організацій, налагодження діалогу підприємців та концерну «Міські теплові мережі». Про це у вівторок, 28 грудня, секретар міської ради Анатолій Куртєв домовився з підприємцями. Зустріч відбулась у приміщенні Запорізької міської ради.

У вівторок, 28 грудня, до Запорізької міської ради прийшли кілька десятків підприємців. Вони висловили бажання зустрітися з керівництвом міста та обговорити низку проблемних питань. Зокрема вони стосувалися нарахувань за тепло для комерційних організацій, які здійснює концерн «Міські теплові мережі». До підприємців вийшов секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Представники малого та середнього бізнесу повідомили, що у них існує низка питань щодо формування тарифів на тепло для комерційних організацій у Запоріжжі. Через відсутність діалогу з концерном «Міські теплові мережі» вони не можуть отримати відповіді на них.

Підприємці наголошують, що концерн «Міські теплові мережі», формально не порушуючи законодавство, оприлюднив типові публічні договори. Однак при цьому концерном не було здійснено заходів для інформування підприємців про зміну правил, в тому числі про наявність прав вносити у них зміни виходячи з особливостей об’єкта. Необхідне створення консультаційних пунктів для підприємців, де вони могли б отримувати кваліфіковані роз’яснення від тепловиків.

На думку підприємців, при нарахуванні плати за тепло для бізнесу концерн «МТМ» не врахував енергозберігаючі заходи, які підприємці за останні роки впровадили на своїх об’єктах. Відсутній і діалог щодо реалізації заходів, спрямованих на економії природного газу.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв наголосив, що розуміє обурення підприємців, які через подорожчання природного газу вимушені платити величезні суми за тепло. До того ж в Україні розпочали діяти нові нормативні документи, які регулюють нарахування плати за тепло для бізнесу. Разом з тим необхідно зробити все можливе, щоб полегшити ситуацію для підприємців, адже саме вони наповнюють міський бюджет.

- Ви надали мені свої пропозиції. Профільні служби у найкоротший термін вивчать їх. Пропоную зустрітися 4 січня об 11:00 у міській раді та обговорити варіанти вирішення існуючих проблемних питань. У зустрічі візьмуть участь профільні заступники міського голови, керівники концерну «Міські теплові мережі», - сказав Анатолій Куртєв.