З 30 грудня Запоріжжя переходить до «жовтої» карантинної зони

29.12.2021 21:00

Епідемічну ситуацію у Запоріжжі, скасування у Запоріжжі обмежень «червоної» карантинної зони розглянули на засіданні міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 30 грудня місто переходить до «жовтої» зони карантину.

У Запоріжжі знизився рівень захворюваності коронавірусом. З 30 грудня, згідно з рішенням Державної комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у Запорізькій області скасовуються карантинні обмеження «червоної» зони. Відповідне питання сьогодні розглянули на засіданні міської комісії з питань ТБНС. Запоріжжя з 30 грудня переходить до «жовтої» карантинної зони. У «жовтій» зоні забороняється:

- робота закладів освіти, якщо на самоізоляції перебувають більше 50% учнів та співробітників;

- відвідування закладів освіти, в яких вакциновано менше 100% співробітників хоча б однією дозою. Ці обмеження не стосуються здобувачів дошкільної освіти та 1-4 класів закладів дошкільної освіти;

- проведення масових заходів;

- робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;

- робота закладів громадського харчування (окрім роботи на виніс та доставки);

- робота спортзалів та басейнів;

- діяльність закладів з розміщення (окрім готелів, санаторних і соціальних закладів);

- міжобласні та міжнародні перевезення.

Ці обмеження не діють у разі наявності у персоналу та відвідувачів дійсних «жовтих» або «зелених» сертифікатів, міжнародних свідоцтв про вакцинацію, негативного результату ПЛР або експрес-тесту, сертифікату про одужання.

Перевезення пасажирів у громадському транспорті здійснюватиметься не більше ніж в кількості місць для сидіння плюс 50% стоячих місць. З дотриманням карантинних обмежень та за наявності вказаних вище ковід-документів.