У 9-й міськлікарні розповіли, як проходить лікування хворих на COVID-19

29.12.2021 15:05

За словами медиків, ситуація з кількістю хворих стабілізувалася. У медичних закладах поступово звільняються ліжка, передбачені для цієї категорії пацієнтів. Сьогодні представники запорізької міської лікарні №9 розповіли, яка ситуація у них в установі наразі.

Міська лікарня №9 – найбільший у місті медичний заклад, у якому виділено місця для хворих на коронавірус. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день із 470 передбачених ліжок заповнено 60.

Стало менше пацієнтів й у реанімаційному відділенні. Так, у пік захворюваності у лікарні довелося розширити кількість реанімаційних місць із 18 до 50. На сьогоднішній день там перебувають 23 реанімаційних хворих.

Кисень теж стали витрачати менше. На піку епідемії йшло 3000 літрів кисню за хвилину, або 8 тонн на день. Наразі витрачають не більше 1,5 тонни кисню на добу.

- Зараз у нас зафіксувалося впевнене зниження кількості хворих, тому вже можна говорити, що ця хвиля пішла на спад. Побільшало виписок – за останню добу, наприклад, виписали 7 осіб. При цьому зменшилася кількість тих, що знову надійшли. У пік ми приймали на стаціонар до 50 пацієнтів на день, зараз – 5-6. Позитивна динаміка – результат загального комплексу протиепідемічних заходів. Сподіваємося, що у майбутньому вони допоможуть запобігти поширенню нових хвиль захворювання, - розповів директор КНП «Міська лікарня №9» Кирило Нерянов.

Серед пацієнтів лікарні – люди різних вікових категорій. Є як вакциновані, так і не щеплені пацієнти. Проте перших значно менше, і, за словами медиків, вони переносять хворобу легше. Тож усіх закликають вакцинуватися.