У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу поробок на тему поводження зі сміттям

29.12.2021 16:45

Конкурс під назвою «Новорічний казковий світ сміття» цього року пройшов вперше. Організатори – компанія ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» за підтримки департаменту освіти і науки Запорізької міської ради. Для участі дітлахи з усього міста надсилали виготовлені власноруч поробки – загалом більше 1000 робіт. Сьогодні, 29 грудня, напередодні новорічних свят переможців відзначили пам’ятними подарунками.

Пластик, корки для пляшок, диски, пакети, залишки тканин, паперовий посуд та інше – всі ці види вторинної сировини послугували матеріалами для виготовлення поробок, а саме – новорічних прикрас.

На електрону адресу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» надійшло більше 1000 світлин дитячих робіт. Відбір переможців тривав у два етапи. Спершу журі, у складі представників компанії, департаменту освіти і науки міськради, а також викладачів та керівників гуртків декоративно-прикладного мистецтва відібрали 10 кращих поробок у кожній з 4 вікових номінацій (з 1 по 4 класи). Другий етап – інтернет-голосування для визначення переможців. Таким чином, у кожній з вікових категорій обрали трійку кращих, передбачили й премії глядацьких симпатій. Мета конкурсу – заохочення дітей до розумного поводження зі сміттям.

- Піклування про довкілля починається з найменших. Коли ми навчимо наших дітей сортувати відходи, дбайливо ставитися до сміття, тоді у нашому місті й країні загалом стане чистіше. Екологія має бути у пріоритеті. Наші діти виготовили чудові поробки з вторсировини. Ми отримали багато робіт, всі діти дуже старалися. Вирішили щороку, напередодні новорічних свят, Дня довкілля проводити такі конкурси, щоб дітей можна було мотивувати, - зазначив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Переможці отримали гаджети й подарунки на згадку, а їх поробки прикрасять новорічну ялинку біля офісу компанії.