В міськраді обговорили важливі питання організації роботи святкових локацій

04.01.2022 16:10

Сьогодні, 4 січня, у міськраді відбулась оператинва нарада за участю голів районних адміністрацій, предстаників департаментів та управлінь, комунальних підприємств, а також правоохоронних орагнів. Очолив зустріч перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк.

Так, з 00:00 30 грудня за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС Запорізька область разом із Волинською ввійшли до «жовтої» карантинної зони. Таким чином, нині жоден український регіон не перебуває у найвищому із чотирьох можливих рівнів епідемічної небезпеки – «червоному».

Тим не менш, у Запоріжжі мобільні групи продожвують пильнувати за дотриманням карантинних норм. Відповідно до умов «жовтої» карантинної зони – у всіх відвідувачів та працівників закладів мають бути у наявності «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікати – про одну, або дві дози вакцини. Також залишаються актуальними правила пасажирських перевезень на міських маршрутах – кількість пасажирів має відповідати кількості місць для сидіння + 50% стоячих.

За словами правоохоронців, які входять до їх складу у кожному з районів міста, більшість підприємців звикли до перевірок, оперативно усувають всі виявлені недоліки. Попри це, незначні порушення таки трапляються – зокрема відсутність у працівників та відвідувачів засобів індивідуального захисту, ємностей для утилізації використаних масок, або сертифікатів вакцинації, а також неналежним чином нанесена розмітка про дотримання соціальної дистанції.

Також у ході оперативної наради обговорили забезпечення охорони правопорядку за участю поліції на новорічних святкових локаціях у Запоріжжі, а саме - бульварі Шевченка, площі Маяковського, каскаді фонтанів Веселка, проспекті Маяковського, площі Фестивальній та острові Хортиця у період з 17 грудня по 25 січня.

Зокрема, запоріжцям нагадують, що несанкціонована торгівля поблизу новорічних локацій заборонена. Так, впродовж минулих святкових вихідних, представники поліції склали адмінпротокол на адресу одного з представників "стихійної" торгівлі у центрі міста – на проспекті Маяковського.

- Я звертаюся до нашого Запорізького районного управління поліції, я дуже вас прошу пильнувати ретельніше й виявляти такі випадки. Особисто у святкові вихідні бачив, як невідомі зварили між собою буржуйки, поставили чани й почали варити напій невідомого походження – на кшталт глінтвейну. Це центр міста. Тим паче, поруч – на площі Маяковського - встановлена наша головна міська ялинка, яка зараз бере участь у всеукраїнському голосування на обрання кращої з-поміж решти українських міст. Лідирує і конкурує зокрема з Херсоном, - зазначив перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк.