Збільшення депутатського фонду дасть можливість більше допомагати людям

06.01.2022 09:00

Запоріжці звертаються до депутатів не лише за матеріальною допомогою, а й з проханням допомогти з ремонтом житлового фонду, благоустроєм території, надати підтримку навчальним, медичним закладам тощо. Вирішувати ці питання та надавати допомогу народні обранці мають змогу завдяки коштам депутатського фонду.

На бюджетній сесії 22 грудня була затверджена програму використання коштів депутатського фонду у 2022 році. Відповідно до цієї програми, порівняно з минулим роком розмір фонду зріс вдвічі - з 1 до 2 мільйонів гривень на кожного депутата міської ради.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв прокоментував, куди будуть спрямовані ці кошти.

- У першу чергу хочу наголосити, що ці кошти не можуть бути використані на утримання депутатів, їхніх помічників, виплату заробітних плат депутатам, адже депутати міської ради ніколи не отримували заробітну плату за свою депутатську діяльність. Ці гроші, відповідно до пропозицій і звернень депутатів, будуть спрямовуватись на вирішення важливих для міста та запоріжців питань і матеріальну допомогу тим, хто її потребує. Це дуже важливий механізм взаємодії депутатського корпусу та громадян. Адже саме депутати, завдяки постійному спілкуванню з запоріжцями, краще за інших знають проблеми своїх округів, та можуть спрямувати кошти зі свого фонду на їх вирішення, - сказав Анатолій Куртєв.

Відповідно до законодавства, кошти депутатського фонду можуть бути направлені на:

  • проведення робіт по капітальному ремонту житлових будинків;
  • облаштування та благоустрій внутрішньоквартальних доріг;
  • улаштування та підтримання в належному стані дитячих та спортивних майданчиків;
  • благоустрій парків, скверів, ремонт доріг, обрізку дерев;
  • проведення поточних та капітальних ремонтів, придбання матеріалів для ремонту, проведення заходів бюджетних установ міста, покращення їх матеріально-технічної бази та інше.

Окрім цього, 20% передбачених коштів народні обранці можуть направити на фінансову допомогу жителям Запоріжжя.